Kuala Lumpur | Isnin – Sabtu | 9am – 6pm

Kelebihan Menggunakan Kerusi Roda Elektrik

Kerusi Roda Elektrik memberikan peningkatan mobiliti dan kebebasan untuk pengguna dan penjaga mereka,
memudahkan mereka bergerak dalam kegiatan seharian. Selain membantu anda menjalankan tugas harian dengan mudah, kerusi roda elektrik menawarkan banyak faedah kesihatan sosial dan mental.

  • Berbagai jenis kerusi roda

Terdapat pelbagai jenis dan model kerusi roda elektrik dengan pelbagai ciri dan kelebihan. Kerusi roda elektrik mempunyai motor dan bateri yang boleh dicas semula dan dikendalikan menggunakan alat kawalan sandaran tangan, hanya memerlukan usaha minimum dari pengguna.

  • Meningkatkan sifat berdikari

Kerusi roda elektrik membolehkan pengguna bergerak dan melakukan aktiviti harian tanpa bantuan. Kerusi roda elektrik, khususnya, memberikan kebebasan yang lebih tinggi kerana kemudahan penggunaannya dan kemampuan untuk melakukan perjalanan tanpa mengalami keletihan.

  • Mobiliti

Kerusi roda elektrik direka khas dalam saiz yang muat untuk digunakan didalam ruang kecil menjadikannya sesuai untuk digunakan di sekitar rumah. Kerusi roda elektrik yang lebih ringan pula direka khas untuk dibawa ke luar dan sangat sesuai untuk dibawa keluar bercuti atau menyelesaikan urusan diluar.
Kerusi roda boleh digunakan bersama dengan alat bantu mobiliti lain atau bentuk pengangkutan. Malahan, sebahagian besar perkhidmatan dan pengangkutan awam boleh diakses untuk golongan yang kurang upaya.

  • Sosialisasi

Yang paling menjadi perhatian apabila orang yang dikasihi mengalami pergerakan yang terhad atau berkurang untuk mereka mengambil bahagian dalam aktiviti sosial. Kami tahu bahawa sosialisasi sangat penting untuk kesihatan emosi dan fizikal, jadi penting untuk mengekalkan kehidupan sosial yang sihat.
Kerusi roda elektrik, bersama dengan alat bantu bergerak yang lain, dapat memungkinkan pengguna untuk terus menikmati aktiviti kegemaran mereka, sama ada berjalan-jalan di sekitar taman tempatan, mengunjungi kedai-kedai tempatan atau menuju ke galeri. Kerusi roda memberi pengguna gaya hidup yang lebih aktif yang dapat menghasilkan pandangan hidup yang lebih positif.

X
%d bloggers like this: