Kuala Lumpur | Isnin – Sabtu | 9am – 6pm

Review Kerusi Roda Elektrik Fresco 24″ Rim (2 dalam 1)

Kami telah menulis mengenai Jenis-Jenis Kerusi Roda Elektrik (Pemacu Utama) pada blog lalu. Sekiranya anda mencari kerusi roda elektrik yang baru, panduan ini akan membantu anda membuat keputusan yang tepat!

Sekiranya anda atau orang yang disayangi mempunyai masalah untuk berpindah kerana kekurangan keupayaan untuk berjalan, arah yang anda mahukan bantuan kerusi roda elektrik untuk membiarkan anda mengalir sambil tidak mendapat bantuan orang lain sepanjang masa.

Kerusi roda Elektrik Fresco Bike adalah sejenis bantuan mobiliti bagi orang yang tidak dapat berjalan kerana penyakit, kecederaan, atau amputasi. Kerusi roda elektrik ini membolehkan pengguna bergerak dengan bebas dan bebas menjalankan aktiviti kehidupan seharian (ADL), sekolah, tempat kerja, dan aktiviti riadah. Ia dapat meningkatkan keyakinan pengguna dengan membiarkan mereka menjalani kehidupan seharian seperti biasa orang lain.

Model kerusi roda elektrik Fresco Bike terbaru dilengkapi dengan ciri-ciri segar dan unik. Pelbagai jenis pergerakan di pelbagai permukaan. Bateri tahan lama yang membolehkan anda bergerak lebih jauh.

Perbezaan antara Kerusi Roda Manual dan Kerusi roda Elektrik

Kerusi roda manual biasanya boleh dilipat dan ringan. Ia lebih dipercayai, lebih murah, boleh dibawa dan membuat anda tetap cergas. Sebaliknya, kerusi roda elektrik dari segi berat dan isipadu, tetapi boleh menjadi pertolongan yang baik bagi orang yang mempunyai lengan yang lemah (contohnya orang yang menderita gangguan neurologi).

Ia membolehkan anda bergerak tanpa usaha, ia mungkin dilengkapi dengan pelbagai pilihan tempat duduk kuasa (berbaring, condong, berdiri), lebih berpatutan, ia dikendalikan dengan bateri dan kurang dipercayai daripada yang manual.

Gaya Kerusi Roda Elektrik

Walaupun sebelum ini kerusi roda kuasa elektrik hanya merangkumi satu jenis, seiring berjalannya waktu, pertumbuhan inovasi teknologi telah menghasilkan penciptaan beberapa jenis di antara kerusi kuasa elektrik ini.

Kerusi kuasa berbeza bergantung pada kekuatan dan kegunaannya. Kerusi kuasa dalaman mempunyai bingkai sokongan ringan dan mempunyai keupayaan memutar tambahan, menjadikannya sesuai untuk digunakan di dalam rumah. Kerusi kuasa elektrik yang paling banyak dijumpai adalah:

Pemacu roda belakang: mungkin kerusi kuasa elektrik yang paling biasa digunakan dan biasa termasuk kerusi kuasa roda belakang yang dikendalikan. Jika dibandingkan dengan kerusi roda depan, kerusi kuasa jenis ini lebih cepat tetapi keupayaan membelok lebih kurang.

Bergerak roda tengah: kerusi kuasa jenis ini tidak sesuai dengan kawasan kasar kerana ia mempunyai ciri-ciri putaran yang mencabar. Walaupun ia termasuk roda tambahan untuk mengurangkan “tipping”, ia agak tidak stabil.

Didorong roda depan: kerusi roda berkuasa elektrik yang paling kerap digunakan merangkumi kerusi beroda roda depan kerana jauh lebih serba boleh dan sesuai untuk bahagian luar atau dalam.

Apa yang menjadikan kerusi roda elektrik ini begitu istimewa?

Kerusi Roda Elektrik Fresco 24″ Rim (2 dalam 1) sangat istimewa kerana ia adalah kerusi roda elektrik yang boleh dilipat dengan berat ringan di pasaran berat bersih hanya 35kg tanpa bateri dan 40kg dengan bateri!

Kebanyakan Kerusi Roda Tugas Berat yang tersedia jauh lebih berat dan TIDAK boleh dilipat kerusi roda elektrik

Kerusi roda elektrik ini boleh digunakan di dalam dan di luar rumah. Kerusi roda ini sering menggunakan pengecas elektrik dan tombol untuk mengatur arah atau tunduk kerusi roda. Ia sesuai untuk pengguna yang perlu bergerak secara bebas dan cepat, seperti di tempat kerja, sekolah, atau pusat membeli-belah.

Kerusi roda elektrik jenis ini bertambah baik pada konsep asas kerusi roda elektrik. Roda penggerak digerakkan ke depan untuk menggerakkan dua roda susulan belakang, sangat meningkatkan kawalan kepala. Kerusi roda tradisional meletakkan roda penggerak di belakang dan menggerakkan dua roda berikutnya ke arah depan, akan ada kawalan putaran yang tepat.

“Mudah dipasang, selesa & mempunyai banyak ciri berguna.!”- Ms. Jcian.


Copyright: SamNG Fresco Bike

Apa yang perlu anda tahu

• Ini adalah salah satu kerusi roda elektrik berkuasa terbaik kerana mempunyai pilihan untuk digunakan sebagai kerusi roda manual juga, memberikan kebebasan memilih pengguna.

• Termasuk butang tanduk dan kawalan joystick untuk kemudahan penggunaan.

• Lengan lengan disesuaikan untuk meningkatkan keselesaan.

• Penutup tempat duduk dan sandaran dapat dilepas dengan mudah untuk dibersihkan, yang berguna untuk menjaga kebersihan.

• Kelajuan tertinggi 6km / jam dan batu setiap cas 15-20km bergantung pada berat pengguna dan kawasan.

• Harga yang sangat berpatutan dan dihasilkan oleh syarikat terkemuka menjadikannya kerusi roda kuasa terbaik untuk kegunaan luaran.

• Tayar tahan pakai sesuai untuk jalan raya dan kawasan luar yang lain.

• Bahagian belakang yang boleh dilipat memudahkan item ini masuk ke dalam but kereta.

Bateri Yang Digunakan

Untuk Kerusi Roda Elektrik Fresco 24″ Rim (2 dalam 1), ada 2 jenis bateri yang boleh digunakan untuk model jenis ini:

  • Bateri Lead Acid – Untuk bateri jenis ini, ketahanannya ialah selama 6 bulan dan lebih murah. Namun demikian ianya lebih berat daripada bateri jenis Lithium. Untuk kegunaan jangka masa panjang, ianya bukan pilihan yang tepat.
  • Bateri Lithium – Bateri jenis ini mempunyai kelebihan yang lebih berbanding lead acid, antaranya ialah ia lebih ringan dan ketahanannya lebih selama iaitu 3 tahun, walaupun bateri lead acid dilihat lebih murah, namun jika dibandingkan jangka hayat penggunaannya, bateri lithium lebih berbaloi dari segi harga dan tempoh penggunaannya. Ditambah dengan beratnya yang lebih ringan dan akan lebih mudah dikendalikan oleh pengguna sendiri
  • Sekiranya anda mencari sesuatu yang tahan lama dan berbaloi serta lebih ringan, bateri Lithium adalah pilihan yang terbaik.

• Mempunyai joystik pintar, penunjuk daya, tanduk, penunjuk kelajuan, dan butang kenaikan dan penurunan kelajuan.

• Kerusi Roda kuasa aloi aluminium penuh yang paling Ekonomi dengan pek bateri Li-ion Polimer (12A). Ia dilengkapi dengan 2 unit motor 250W yang kuat dengan harga yang sangat berpatutan

• Tayarnya tahan haus. Roda bahagian depan adalah 10 “yang dapat berputar 360 darjah yang membuatnya mudah dipusingkan. Ditambah dengan tempat duduk yang boleh dilipat menjadikannya sangat padat untuk muat di semua jenis kereta.

• Ia boleh beroperasi sekitar 15-20 km dengan muatan penuh pada kelajuan tertinggi 6 km / jam. Pengawal pemacu kerusi roda elektrik asal untuk ketepatan kawalan yang sangat baik. Berat hanya 40 kg (bersama dengan pek bateri), jauh lebih ringan daripada kebanyakan kerusi roda kuasa di pasaran.

• Sila baca manual arahan sebelum digunakan.

Ciri-ciri Kerusi Roda Elektrik Fresco Bike Rim Sukan 24″

● 24″ magnesium aluminum alloy wheel hub

● mudah dilipat dan muat di semua jenis kereta

● removable armrest

● Boleh switch roda ke manual & auto (2 in 1 function)

● Sesuai dengan Bateri lithium & lead-acid 24v 12ah,13ah,20ah

● 6 jam pengecasan penuh

● Kusyen boleh ditanggal untuk dicuci, kusyen bahan yang baik untuk anti panas

● 5 level kelajuan

● Maximum berat pengguna 120kg

Spesifikasi

● Frame Material : Besi

● Rim Belakang : 24” Aluminium Alloy

● Rim depan : 10” Tayar Tube

● Jarak penggunaan: 15-20km

● Kelajuan MAX : 6km / j

● Berat (tanpa bateri) : 35KG ;

● Berat kasar (dgn bateri): 40kg

● AH controller:24v35A

● Motor:24V250W x 2

● Charger:1.8A

Jenis kerusi roda elektrik yang paling sesuai untuk saya?

Kerusi roda elektrik terdapat dalam beberapa jenis reka bentuk dan menjalankan fungsi yang berbeza. Penting untuk mengenal pasti keperluan dan penggunaan anda sebelum membuat keputusan untuk membeli kerusi roda elektrik Malaysia yang terbaik.

Adakah motor dan bateri akan bertahan lama?

Penting untuk mencari motor dan bateri berkualiti tinggi yang dijamin mempunyai ketahanan yang lebih lama. Motor dan bateri berkualiti tinggi akan mempunyai jangka hayat yang sangat lama berbanding dengan motor yang kurang berkualiti.

Adakah kerusi roda elektrik sepenuhnya?

Beberapa kerusi roda terbaik mempunyai fungsi berganda. Fungsi kerusi roda elektrik ini membolehkan anda menukar antara fungsi automatik dan manual. Ini membolehkan lebih banyak memudahkan dan menjadikan pengguna masih dapat menggunakan kerusi roda walaupun tanpa motor.

Perkara yang Perlu Dipertimbangkan Semasa Membeli Kerusi Roda Elektrik Fresco Bike

Ketika membeli kerusi roda elektrik baru anda, ada beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan. Seperti yang berikut:

# 1 Cuba Sebelum Anda Membeli

Memandangkan kami telah menyebutkan keselesaan beberapa kali, jika boleh, cubalah kerusi roda elektrik sebelum anda membelinya.Fresco Bike mempunyai bilik pameran fizikal jadi jika ada yang berdekatan dengan anda, masuk dan cuba kerusi roda yang berbeza.Sekiranya tidak, jika anda membeli kerusi roda secara dalam talian, periksa polisi syarikat kembali. Fresco Bike, misalnya, membolehkan anda mengembalikan kerusi dalam 14 hari kalendar.

# 2 Harga

Mungkin menggoda untuk membeli kerusi roda elektrik termurah yang anda dapati, bahkan yang terpakai.Nasihat kami adalah jika anda mampu, beli kerusi roda yang sesuai dengan keperluan anda.Cari pembekal yang menawarkan padanan harga sehingga anda tahu anda mendapat tawaran terbaik.Juga, beli kerusi baru kerana ia dilengkapi dengan jaminan dan jaminan dan tambahan percuma seperti insurans.

# 3 Perkhidmatan Purna Jual

Manfaat lain untuk membeli kerusi dari yang baru ialah perkhidmatan penjual.Kerosakan kerusi roda elektrik, memerlukan alat ganti tambahan, bateri ganti atau servis. Oleh itu, yang terbaik adalah membeli kerusi roda anda dari Fresco Bike yang menawarkan perkhidmatan ini.

# 4 Saiz dan Berat

Perlu disebutkan ketika anda membeli kerusi roda elektrik bahawa beberapa dari mereka tidak hanya besar tetapi juga berat.Pastikan anda mempunyai ruang untuk menampungnya di rumah atau kereta anda.Perhatikan berat badan kerana jika anda perlu mengangkatnya masuk dan keluar kerana akan mungkin susah untuk alihkan.

Kesimpulannya

Kerusi roda elektrik Fresco Bike menjadikan kehidupan orang yang menghadapi masalah bergerak lebih mudah. Pelbagai jenis kerusi roda elektrik dengan masing-masing membawa ciri dan fungsi yang berbeza adalah inovasi yang sangat hebat. Memilih kerusi roda elektrik terbaik Malaysia juga penting untuk memastikan keselesaan dan semua ciri dan fungsi sesuai dengan anda.

Dapatkan Kerusi Roda Elektrik Fresco Bike Wheelchair Untuk Ahli Keluarga Anda Hari Ini Juga!

Penggunaan kerusi roda elektrik secara signifikan meningkatkan kehidupan pengguna kerusi roda setiap hari. Walaupun terdapat banyak jenis kerusi roda elektrik di pasaran. Pastikan anda pengguna yang bijak dengan memastikan bahawa kedai yang anda pilih menawarkan perkhidmatan untuk membaiki dan menjual alat ganti kerusi roda elektrik.

Adakah anda sudah bersedia untuk menghadiahkan/membeli sebuah kerusi roda elektrik yang boleh memudahkan urusan seharian anda tanpa perlu mengeluarkan wang yang banyak?

Artikel Lain:

X
%d bloggers like this: